Stad Ieper in de Grote Oorlog en de wederopbouw

The Front of ww1 Battlefields

 

Stad Ieper in de Grote Oorlog en de wederopbouw

Programma

Het Belfort en de Lakenhalle, de Sint-Maartenskerk en het Lapidarium (Zone de Silence), Huis Froidure, Au Jardin Public, de Blauwe Leliestraat, Het Barakje (Slachthuisstraat), de Veemarkt en het Minneplein, de Elverdingestraat en de Saint George Memorial Church, het Sint-Martinusklooster en de Schouwburg, de Ieperse Furie en de Vleeshalle, de Rijselstraat, de Grote Markt en de Menenpoort, de vesten tot aan de Rijselpoort met het Lille Gate Ramparts Cemetery

Deze stadswandeling geeft een antwoord op de volgende vragen: Wat in het Ieperse stadsbeeld verwijst op vandaag nog naar de Eerste Wereldoorlog? Op welke manier werd Ieper na de Grote Oorlog heropgebouwd en in hoeverre werd het rijke historische patrimonium daarbij gerespecteerd?

  • De stadswandeling duurt 3 uur en start om 0900 of 1400. Deze wandeling kan gekoppeld worden aan een bezoek aan In Flanders Fields.

  • Voor 1 persoon: €55, met een minimum van 2 personen. Voor groepen van meer dan 4 personen wordt een eigen prijszetting gemaakt. Eventuele toegangsgelden zijn niet in deze prijs inbegrepen.